Det har inte varit öppet särskilt länge, och är egentligen inte helt klart - men fullt brukbart, förklarar Angelica Persson, teknikchef på P Malmö, när hon visar runt i det nya parkeringshuset.

- Det är invigt och våra kunder har börjat att parkera i det, men det återstår en del arbete med marken runtomkring, cykelparkering, lokaler och förråd, et cetera, berättar hon.

Träd ska planteras utanför, och det ska bli gröna väggar både inåt Sagas gränd som leder till Lustgårdens bostäder och på den vägg som vetter mot Hyllievångsskolan som byggs intill. Just idag sätts vajrarna på den 17 meter höga växtväggen på plats, där murgröna och vildvin så småningom ska växa.

 

Konstruktionen ger både hållbarhet och trygghet
Vi möts uppe på parkeringshusets tak, där de två översta av de tio halvplanen finns.

- När det är soligt vackert väder så är utsikten mot bron fantastiskt, säger Angelica Persson.

Utsikten från taket är bara en av många bonusar med bygget. Angelica Persson berättar att det har gått oväntat snabbt och smidigt med tanke på det arbete som ligger bakom: Man har byggt parkeringshuset helt i betong, ett halvt plan i taget, med så kallad spännbalkskonstruktion, en hyfsat komplicerad process som ger en robust, tät och underhållsfri byggnad med lång livslängd.

- Vädret under gjutningen spelar stor roll och arbetet måste ha sin tid innan man kan gå vidare, säger Angelica Persson och fortsätter:

- Det fina med spännbalkskonstruktion är att det blir så få pelare som stjäl plats, men även att det känns mer tryggt. Trygghet är viktigt för våra kunder, och när det inte finns några pelare så känner man sig tryggare. Det är också därför som det är glasdörrar ut till hissen från parkeringsplanet - så att man ser vad som finns på andra sidan dörren.

 

Upplyst och glasklart

Trapphuset är helt i glas, vilket också ger ett tryggt och välkomnande intryck utifrån, speciellt när det är mörkt ute och upplyst inne. Och när man kör in i huset slås man av hur öppet det känns eftersom det inte finns några pelare.

P-huset vid Hyllie allé är till störst del till för boende, i dagsläget är det ungefär 60 stycken som börjat parkera i det berättar Angelica, men också för besökare i området. För korttidskunder är öppettiderna 7-21. Byggnaden har 335 bilplatser varav 12 stycken är för elbilar.

- Elbilsplatserna kommer att utökas efter hand. Vi märker mer och mer behovet av att kunna ladda elbilar. Det är många företag som köper in dem - vi också, säger Angelica Persson.

 

Lokal söker hyresgäst

I byggnadens bottenplan finns bland annat E.ONs nätstationer, cykelparkering, förråd för uthyrning och närmare tusen kvadratmeter lokalyta som än så länge inte har någon hyresgäst.

- Det är rå yta som inte är vidgjord med ventilation, el et cetera än - sånt är bättre att installera när vi hittat en hyresgäst, så att det blir anpassat till den verksamhet som flyttar in, säger Angelica Persson.

Att ha verksamheter i bottenplanet är ytterligare en parameter som gör det till ett tryggt och modern parkeringshus.

- Det ger extra liv och en känsla av öppenhet i byggnaden.

 

Fotnot: Nu har både träd hunnit planterats och växtväggarna blivit satta.

 

FAKTA: Tredje generationens parkeringshus

En ful funktion i dyster betong - så beskriver Lloyd's arkitektontor den första generationen parkeringshus. När man började bygga parkeringshus skulle bilarna bara bort från gatorna - utseende och trygghet var inget man tänkte på.  Sen kom andra generationens parkeringshus - då skämdes man över ful grå betong, och byggde istället in parkeringshusen i eller bakom andra funktioner.

Men, med det nya parkeringshuset i Hyllie åstadkommer man något annat - ett parkeringshus som inte förespeglar att det är något annat än just ett parkeringshus. Och som har samma dignitet i stadsbilden som ett vackert kontorshus eller ett vackert bostadshus - en byggnad att vara stolt över.