Text Camilla Westemar & foto Urszula Striner

Det är folk precis över allt i huset: På en våning målas alla väggar i en vilsam ljusgrå ton, samtidigt som all teknik ska på plats. Fasaden putsas där det inte är ljust tegel och de vackra balkongerna ska få trädetaljer. Och i alla lägenheter flödar ljuset.

Gunnar och Jenny Nevsten från det familjeägda företaget med samma namn, guidar runt i husen.

- Vi vill ta vara på ljuset så mycket vi bara kan, därför är det mycket fönster i alla lägenheter, berättar Jenny Nevsten när vi står vid det flera meter höga fönster som sträcker sig över bägge våningsplanen i en av etagelägenheterna.

Andra signum för lägenheterna är prioritet på förvaring, ett sinne för detaljer och omväxlande och öppna planlösningar. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

Grön oas in på knuten
Luftmaskan 1 är inte Nevsten Fastighets AB:s första hus i Hyllie. I sommar firar husen på Ymers gata fem år, och Gunnar Nevsten berättar att man har varit aktiv i utvecklingen av Hyllie ända sedan 2008.

- Hyllie är fantastiskt. En stad i staden, här finns allt. Och jag har stegat avståndet till stationen, det är bara 385 steg dit härifrån.

- Och till resten av Malmö och världen, fyller Jenny Nevsten i.

Alldeles utanför huset i västerläge kommer Skrivareparken att anläggas. En grön oas alldeles inpå knuten och samtidigt en yta som kan ta emot stora mängder regnvatten vid skyfall.

Ett större hus och två grändhus
Luftmaskan 1 består av ett större hus i sju plan och två mindre grändhus, också de med generösa ljusinsläpp och utsikt mot antingen den kommande Hyllievångsparken eller den stora innergården. Från våning sju öppnar sig vyn mot Öresundsbron.

Lägenheterna har 1-4 rum i varierande storlek. Hälften av lägenheterna förmedlas via Nevsten Fastighets AB, den andra hälften av Boplats Syd.

Med fokus på hållbart boende får ett av taken solceller och i hyran ingår medlemskap i bilpool i tio år. För cyklande hyresgäster finns cykelserviceutrustning samt låsta parkeringsutrymmen. El- och varmvattenförbrukning mäts individuellt.

Läs mer och se var på kartan: Luftmaskan 1 här på hyllie.com under fliken "Bostäder"

Läs mer om Luftmaskan på nevsten.com här