Text Lisa Appelqvist

Ett grönskande parknära läge, på gränsen till Söderslätt och den gamla byabebyggelsen, och samtidigt smidigt nära till kommunikationer mot resten av världen - det väntar framtida Hyllianer som flyttar in i Brf Nära.

Första spadtaget är avklarat! Hur känns det?
- Jättebra! Det är en spännande miljö som nu knyts ihop i Södra Hyllie, säger Camilla Lundström som är sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Hon berättar att man har gjort en liten specialare den här gången:

- Vi säljstartar samtidigt som vi byggstartar. På så vis får de boende flytta in lite snabbare än normalt.

Hängande växthus
47 bostadsrätter - dels traditionella lägenhetslösningar, dels townhouse i två och tre våningar - ska det bli när de nya Riksbyggen-hemmen står inflyttningsklara hösten 2022.

Och parkgrönskan utanför går igen invändigt. Projektets olika huskroppar ramar in en naturlig innergård samtidigt som de sammanlänkas med ett hängande orangeri!

- Ett gemensamt växthus där grannarna kan odla tillsammans, berättar Camilla Lundström.

Smidig kommunikation
Brf Nära ligger också granne med pilallén som sträcker sig längs med den framtida stadsdelsparken genom Hyllie - en cykelautobahn för lätta och snabba kommunikationer.

- Det blir bra med cykelplatser i bostadsrättsföreningen, liksom en cykelpool och medlemskap i en bilpool, berättar Camilla Lundström.

En annan kommunikation är den mellan generationer - fem av townhousen utformas för generationsboende, med "lägenhet i lägenheten".

Mjuka värden tar form
Tio år efter de allra första spadtagen i Hyllie börjar nu de mjuka värdena ta form. Stationen med pendlingsmöjligheter till hela Skåne och ut i världen, det prisbelönade shoppingcentret Emporia och sport- och nöjesutbudet på Malmö arena, får nu sällskap av förskolor, skolor och flera parkområden.

Södra Hyllie blir hem för en av Malmös största parker, här görs plats för vattendrag och utomhusaktiviteter, liksom för den internationella skolan alldeles runt hörnet om Brf Nära.

- Vi märker att det är populärt att bo i Hyllie, men även att intresset växer i och med att de här mjuka värdena adderas. Hyllie är verkligen ett nav som börjar ha allt.

Fakta / Brf Nära

• Vad: 47 lägenheter varav 17 townhouse.
• Boende: 1-7 rum och kök mellan 35-165 kvadratmeter. Fem av townhousen är designade för generationsboende.
• Byggstart & säljstart: november 2020
• Inflyttningsklart: Hösten 2022
• Arkitekt: Liljewall Arkitekter
• Byggherre: Riksbyggen

Läs mer om Riksbyggens Brf Nära och anmäl intresse här