Gröna böljande parker, stadens huvudarena för underhållning och sport, köpcentret Emporia och ett kort tågstopp vidare ut till kontinenten och världen via Copenhagen Airport.

Att bo i Hyllie innebär ett unikt utbud som inte finns någon annanstans i Malmö.

Under de senaste åren har Hyllie vuxit fram som ett av stadens mest spännande men också mest hållbara stadsdelar i form av klimatanpassning, miljötänk och social hållbarhet.

Här finns i dag ett stort och varierat utbud av nyproducerade boendeformer som passar de flesta - både i stil, funktion och efter plånbok. Den 14 maj finns flera byggaktörer på plats för att presentera sina senaste projekt på årets första Minibomässa.

Hyllieäng för en bra peng
I ett av de nyaste markanvisningarna - Hyllieäng söder om Hylliebadet - planeras det för ett småskaligt och intimt område med radhus och flerbostadshus i varierande storlekar, en förskola, kontor och ett mobilitetshus med bland annat bil- och elcykelpooler.

Här är det nära till simhallen men också till den internationella skateparken, den böljande Kroksbäcksparken och Hyllierankans odlingslotter. Men det är också ett området där byggaktörernas uttalade uppdrag är att utveckla och bygga bostäder som passar de flesta plånböcker.

I anslutning till området planeras det även för Malmös första utomhusanläggning för parkour, med utrymme för picknick och rosenbäddar, som ett socialt hållbarhetsmål för att skapa förutsättningar att skapa mötesytor över generationsgränser. 

Radhus, hyres- och bostadsrätter
I Hyllieäng bygger Ikano Bostad 76 bostadsrätter. Här presenterar även JM sitt nya koncept "Smarta Kvadrat", 56 välplanerade bostadsrätter med smarta utrymmeslösningar som fler ska ha råd med. Trianon bygger 73 hyresrätter i Hyllieäng, med plats för två restauranger i bottenvåningen.

Centrala Hyllie
MKB är den fjärde byggaktören som presenterar sitt senaste projekt under Minibomässan den 21 maj. Platsen är den sista byggplatsen i centrala Hyllie, en kort promenad till tågstationen, som nu fylls med 105 hyresrätter.

Minibomässan den 14 maj klockan 11-14 utgår ifrån Hyllie Stationstorg.

På plats får du träffa representanter för de olika byggaktörerna och en karta för att bege dig ut på egen upptäcktsfärd i området!

Redan nu hittar du de deltagande projekten här på orienteringskartan.

Mer information om de olika projekten hittar du här:

Ikano Bostad Bada

Trianon Badmössan

JM Hyllie Bro

MKB Magne