Midroc har snart byggt klart den ena hörnan av Hermod där Riksbyggen och Länsförsäkringar ska ha kontor. Nu är det MKB:s tur att bygga - och det blir lägenheter för hela slanten.
- Vi satsar på små välutrustade lägenheter med hög standard. Det blir mestadels ettor på cirka 45 kvadratmeter, men lägenheterna överst i byggnaderna blir ateljelägenheter med  loft, säger Stefan Klemt.
- Dessutom blir det en rätt häftig byggnad på innergården - alldeles orange i tre våningar. Varje våning blir en egen trerummare på cirka 63 kvadratmeter.

Fasad som sticker ut
Lägenheterna blir genomgående och allting byggs i betong och gjuts på plats för att få maximal passning och täthet. Fasaden däremot kommer att bli väldigt speciell. Man använder nämlingen samma plåt på ytterväggar som man har på taket.
- Tänk på hur det såg ut när konstnären Christo klädde in hela tyska riksdagshuset i tyg. Det kommer att se ut lite åt det hållet, som om allt var skuret ur en enda homogen bit plåt.
Även invändigt har man tagit ut svängarna rejält. Köken kommer att vara välutrustade med maskiner och gott om förvaring, alla golvlister ersätts med plåtprofiler och uppvärmningen sker med fjärrvärme via radiatorer. Allt kommer att ingå i hyran - förutom varmvatten.
- Vi tror att hyrorna kommer landa på någonstans mellan 6600 och 7000 kronor för enrummarna på cirka 45 kvadratmeter. Målgruppen är unga vuxna som kanske pendlar till Köpenhamn. Läget är ju perfekt med en minuts gångpromenad till tågstationen.

Snart klara med källaren
När hyllie.com besöker arbetsplatsen i mitten av september håller man fortfarande på med armeringen i källaren. Det är trångt, men det mesta går som planerat.
- Vi är cirka en och en halv vecka försenade, för vi var tvungna att vänta på att våra grannar Midroc skulle få ut sina grejer innan vi kunde gräva den sista delen. Men nu är vi snart klara och då blir det alltid lite ljusare när man får komma upp ur källaren, säger platschefen Björn Andersson.
November 2016 är det planerat att bli klart för inflyttning i de sammanlagt 52 lägenheterna.
- Det ska vi hinna med, säger Björn Andersson.

 

Vill du bo här? MKB:s hyresrätter förmdelas via Boplats Syd.

Läs mer om projektet här.