Text Camilla Westemar / foto Urszula Striner

Det är en anläggning med anor, välbekant för många Malmöbor. Vad som på 1970-talet var intimt förknippat med racketsporter har i dag en annan profil med 14 hyresgäster i ett stort spann.

Från klassiska sporter som tennis och innebandy till idrottsskadeklinik och allergimottagning - ett riktigt multisportcenter.

Anläggningen drivs av en allians bestående av tre föreningar, Hyllie Gymnastikförening, Fridhems Racket Club och Malmö Bellevue tennisklubb.

- Det ska vara enkelt och självklart att komma till oss och känna sig för vad man vill göra, det är det tack vare vårt breda utbud av träning, säger Hyllie Sportcenters vd Maria Pääjärvi.

Prova på-dagar
En vardag efter lunch ligger anläggningen ingalunda i vila i väntan på besökare som slutat jobb och skola för dagen. Istället rullar ett par bussar in och ut stiger skolelever som ska ha idrottslektion.

I ett par av squashhallarna tränas det för dagen dans, samtliga beachvolleyplaner är upptagna och i balettskolans lokal är det gympa.

Så hur gör Malmöborna för att ta del av utbudet?
- Vet man vad man vill testa går det utmärkt att boka en bana och hyra utrustning på egen hand. Annars erbjuder klubbarna kurser och vi har återkommande prova på-dagar för dem som är nyfikna. Vi guidar gärna runt och berättar mer, det är bara att ringa, säger Maria Pääjärvi.

Friskvård och hälsa
Som en del i arbetet med att profilera Hyllie Sportcenter som en aktiv mötesplats, erbjuds företag i Malmö medlemskap i ett nätverk. Maria Pääjärvi förklarar:

- Vi vill hitta olika vägar till att bidra till ökat fokus på friskvård och hälsa och det gör vi genom att erbjuda verksamhet i vårt nätverk. Vi vill synas och samverka med företag som vill satsa på hälsa för sina medarbetare. Genom att skapa det här nätverket av partners blir vi just en aktiv mötesplats, bland annat genom att erbjuda föreläsningar, företagsevent och träning för medarbetare.

Läs mer om Hyllie Sportcenters verksamhet, kommande tävlingsarrangemang och nätverket här.