På dagen för åtta år sedan togs det första spadtaget för vad som då skulle bli Hyllies tredje byggnad: Point Hyllies första etapp. Men idag handlar det istället om det sista spadtaget för Point Hyllie.
Inne på Quality Hotel View har en nyfiken massa samlats, tillsammans med representanter från Point Hyllies ägare Peab och Volito och inte minst Peabs dotterbolag Annehem som drivit projektets utveckling sedan markanvisningen tecknades 2005. 
"Vi trodde på platsen"
Pia Andersson visar bilder från ett ödsligt, obebyggt och blåsigt Stationstorg under uppbyggnad och minns tillbaka:
- Vi var pionjärer här. Där Emporia ligger idag var det bara ett hål. Men vi trodde på platsen och vi hade en vision.
Kontorshuset som då skulle byggas stod klart strax före Citytunnelns invigning i slutet av 2010, och under 2011 valde Annehem att själva flytta in i det. Idag är även projektets andra och tredje etapp färdigställda, med kontors- och butikslokaler och inte minst Quality Hotel View som öppnade i januari 2016. 
Hetast i kontors-Sverige
Så här åtta år senare har Annehems vision infriats: Hyllie är allt annat än ödsligt och har flera gånger utpekats som Sveriges hetaste kontorsområde - det kommunikativa läget med Köpenhamn och Kastrup en kort tågresa bort har visat sig vara ett vinnande koncept och gjort att områdets färdiga kontorslokaler haft styrkande åtgång
- The Point blir 29 våningar högt, och kommer att förändra profilen av Hyllie. Inflyttning blir 2019 och tills dess har vi 20 000 kvadratmeter kontor att hyra ut, vilket blir en utmaning för oss, berättar Pia Andersson.
Tanken är att bygga samman hotell, kontor och konferensanläggning till ett - något som gör att  en del av byggnaden alltid är öppen och bemannad.
- Ett samarbete mellan vårt hotell och konferansanläggning och 20 000 kvadratmeter företag med det läget är ingenting annat än klockrent, konstaterar Quality Hotel Views Erik
Winterquist.
"En pärla"
Så bär det ut på Hyllie Stationstorg för ett upplyftande spadtag: en kameraförsedd drönare skickas upp 110 meter rakt upp i luften för att synliggöra hur hög skrapan kommer att bli. 
- Det är en pärla som kommer att bidra till att göra det här området och staden ännu mer unikt, konstaterar Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande, som också var på plats.