Under etapp ett av Sportsbyn färdigställdes 128 hyreslägenheter och i kommande byggomgång är det dags för 89 bostadsrätter.
Förutom av Claes Caroli togs det första spadtaget av Jonas Petersson från Veidekke entreprenad och Adam Wannö Söderberg som var med i egenskap av lägenhetsköpare. Med sina 24 år är Adam Wannö Söderberg nämligen en bra representant för den yngre generationen som nu söker sig till Hyllie - över hälften av de boende i Sportsbyn är under 30 år. Hösten 2018 flyttar han och sambon Annie Said in i 90 nybyggda kvadratmeter i området och de ser fram emot att få vara med och följa Hyllies utveckling.

Sportsbyn - ett spännande alternativ
- Vi kollade på lägenheter i Västra hamnen och i Limhamns sjöstad också, men det här kändes mer spännande, säger Annie Said och Adam Wannö Söderberg håller med:
- Det är skönt att det är nära till stan men ändå inte mitt i stan. Och så är det lätt att ta sig härifrån.

Framtida grannar och gäster
När spaden åter satts i jord bjöds besökarna på lunch inne i vad som framöver kommer bli en butikslokal. Gästerna fick mingla med sina framtida grannar och de som ännu inte bestämt sig för att göra affär kunde få veta mer om vad som ska hända på platsen kommande år.
HSB:s Andrea Johansson är försäljningsansvarig för området och var väldigt nöjd med uppslutningen för eventet och tycker att spridningen av besökarna matchar de som bor i Sportsbyn bra.
- Även om det bor många unga här så är det stor spridning på hyresgästerna med allt från 40-talister till 90-talister och det tycker jag är väldigt roligt. Vi tror att hus mår bra av den blandningen.

 

Läs mer om HSB Sportsbyn här:

Mer info om bostäderna

Idrott och rörelse i Sportsbyn - på konstnärlig nivå

Hög trivselfaktor hemma hos Jessica i Sportsbyn