Text Camilla Westemar

I en REKO-ring handlar du lokalproducerad mat direkt från producenterna - färska, ofta ekologiskt odlade och framtagna matvaror från närliggande småskaliga stadsbruk och odlingstäppor. Och nu kommer alltså turen till Hyllie.

Platsen för utlämningen blir på tomten där Midroc Properties i sommar påbörjar kvartersbygget Embassy of Sharing.

Samarbete med Botildenborg
Satsningen är något av ett startskott för kvarteret som ska växa fram mellan Emporia och tågbanan. Det är även ett samarbete med Botildenborg, en hållbar odlings- och mötesplats i Malmö.

- En REKO-ring i Hyllie blir en självklar koppling till vårt stadsutvecklingsprojekt. Embassy of Sharing handlar om innovation, hållbarhet och om att våga satsa på samarbeten som bidrar till en hållbar stadsutveckling, säger Maria Ekström, affärschef på Midroc Properties.

- Och det kräver ju faktiskt inte en fysisk byggnad. Därför känns det självklart att tillsammans med Botildenborg och REKO-ring slå an tonen för hela området redan nu.

Så handlar du REKO
För att handla från utbudet av säsongsproducerade varor, direkt från jord till bord, behöver du gå med i Facebook-gruppen "REKO-ring Hyllie" där producenterna lägger upp sina varor. Beställer och betalar gör du enligt instruktionerna i respektive inlägg.

Sedan hämtar du dina närproducerade produkter direkt av respektive producent på utlämningsdagen vid platsen för Embassy of Sharing, Hyllie stationsväg 31.

Första utlämningsdag är tisdagen den 30 mars klockan 17-17.30. Därefter fortsätter utlämningarna varje tisdag.

 

• Facebooklänk och mer om REKO-ring Hyllie hittar du här

• Arbetet med Embassy of Sharing följer du på Facebook eller här

• Läs mer om REKO-ringar på Hushållningssällskapet här