Sunfleet har 54 bilpooler med 110 poolbilar i Malmö. Nu öppnas en till som är avsedd till de nyinflyttade i någon av MKB's 81 lägenheter i Hyllie. Det som utmärker denna bilpool är att den har en helt ny typ av elbil som laddas på 1,5 timme, vilket är fem gånger snabbare än Sunfleets vanliga elbilar. Detta gör att den kan användas oftare än elbilar generellt i bilpooler. Nytt i Hyllie är också att Sunfleet ställer ut en lådcykel i anslutning till bilpoolen.

- Elbilar passar bra i bilpooler, eftersom många resor är så pass korta att de klarar sig på en laddning. Men eftersom det tar 7-8 timmar att ladda bilen full igen blir det ett tidsglapp mellan uthyrningarna. Med den nya snabbladdande elbilen minskar detta glapp och poolbilen kommer att kunna användas mycket mer, säger Olof Holmgren på Sunfleet.

Tillsammans med MKB kommer Sunfleet även att erbjuda en lådcykel kopplat till bilpoolen.

- Vi vill ju egentligen att man ska använda bilen mer effektivt och bara när det är nödvändigt. Det är hela tanken med bilpool. Genom att erbjuda möjlighet till lådcykel kan vi på så sätt hjälpa till att minska onödiga bilresor ytterligare, säger Olof Holmgren. 

Totalt finns nu fyra bilpooler i Hyllie-området. Tillsammans med lådcykel, transportbil, gasbil, hybridbil och nu även en snabbladdande elbil, täcker Sunfleet alla typer av transportbehov. Sunfleet har dock inte för avsikt att erbjuda lådcyklar brett utan bara i vissa projekt, däremot vill företaget inspirera andra aktörer att driva sådan verksamhet.

Bilpool vanligt i nya byggprojekt

Bland byggbolag blir det allt vanligare att bygga in en bilpool när man bygger nya bostadsområden. Förutom att det är en bra service för de boende, får man ett lägre P-norm. Detta innebär att man inte behöver bygga lika många parkeringsplatser vilket innebär lägre byggkostnader.

- För många av våra hyresgäster är bilpool en perfekt service. I många av våra nyproduktioner som tex Hyllie har man nära till goda kommunikationer och det gör att man kanske inte längre har samma behov att av äga en bil. Men genom en bilpool har kunderna tillgång till en bil när de behöver det. Vi ser det också som en extra service och ett bra säljargument för att välja oss, säger Jeanette Thörnkrantz Madsen, uthyrningschef på MKB


För mer information
Olof Holmgren, Sunfleet
031-757 65 43
olof.holmgren@sunfleet.com

Jeanette Thörnkrantz Madsen, uthyrningschef MKB
040-31 33 74
Jeanette.ThornkrantzMadsen@mkbfastighet.se


Källa
Ovanstående text är uttdrag från ett pressmeddelande från Mynewsdesk
http://www.mynewsdesk.com/se/sunfleet/pressreleases/mkb-och-sunfleet-erbjuder-laadcykel-och-snabbladdande-elbil-i-ny-bilpool-1011779