Text Lisa Appelqvist

Den här gången är det Midroc, Serneke, Peab, Riksbyggen och HSB som tillsammans med JM och Seniorgården slår upp sina visningslägenheter på vid gavel den 17 juni.

Den gemensamma visningskvällen innebär ett lysande tillfälle att vandra runt i området, lära känna de olika kvarteren och se vad Hyllie har att erbjuda - redan nu. 

Boendeformer i alla väderstreck
I den norra delen av stadsdelen bygger HSB bostadsrätter med solsäkra terrasser, nära Engelska parken och ett stenkast från skateparken och badhuset.

I Hyllie Söderläge bygger Seniorgården stadsdelens första seniorbostäder, med närhet till den skånska slätten och nära Hyllies alldeles egna "Central Park" som nu ska börja växa fram.

Däremellan hittar man övriga deltagande bostadsaktörer på sommarens visningssafari:

Midroc - med blickfånget Hyllie Corner där Hyllies dyraste våning precis har sålts.

JM - en av stadsdelens stora bostadsaktörer som erbjuder flera olika lägenhetstyper där man antingen kan flytta in direkt eller vänta till efter årsskiftet.

Peab - med sina klimatsmarta lägenheter i ett av Öresundsregionens mest hållbara stadsdelar.

Riksbyggen - som bygger 86 lägenheter med gemensamma takterrasser inklusive fem townhouses med etagelägenheter.

Serneke - som uppför sitt första Hyllieprojekt i det nya området Solkvarteren där hållbarhet och smarta energilösningar står i fokus.

Internationell puls
Variationerna av nybyggda bostäder, mysiga kvarter och spännande lägen är många i Hyllie. Gemensamt har de närheten till kontinentens internationella puls, stora konsert- och sportevenemang på Malmö arena samt shoppingupplevelser i stadens prisbelönta köpcenter Emporia.

I höstas firade Hyllie dessutom tioårsjubileum som stadsdel. Då stod arenan ensam klar ute på åkerfältet utanför Holma. Men nu går det fort. De allra sista fastigheterna i de första markanvisningarna färdigställs i detta nu. "Hyllianerna" har flyttat in, inrett sina nya lägenheter och kvarteren har fyllts med folkliv.

Vid varje besök i Hyllie upptäcker man något nytt och färdigbyggt. Passa på att upptäcka en levande sommarstadsdel på visningsdagen den 17 juni.

 

Fakta / Visningssafari Hyllie!

När: måndag 17 juni klockan 17-19.

HSB Malmö: Norra Tennisgränd 6

• Sportsbyn, solsäkra terrasser nära till Engelska parken och Hylliebadet.

Seniorgården: Hyllie Boulevard 7B

• I Hyllie Söderläge, invid den stora stadsdelsparken, uppförs stadsdelens första öronmärkta seniorbostäder, alla med balkong i söderläge.

JM: Bures gata 17A

• Hyllie Gränd 1 & Hyllie Gränd 2. Förutom boulevarder och alléer har Hyllie små mysiga gränder. I ett sådant kvarter har JM två grannfastigheter med lägenheter.

Serneke: Hyllie stationstorg 11 (Fastighetsbyråns kontor)

• Brf Solkvarteret, innovativt hållbarhetskvarter som drivs med solenergi. New York Ware house-stil eller naturfasad.

Peab: Tors gränd 13

• Brf Hyllie Esplanadhus, klimatsmart med solceller och balkong i söderläge.

Riksbyggen: Allétorget 12

• Brf Navet, gemensamma takterrasser, cykelverkstad samt townhouses nära stadsdelsparken.

Midroc: Hyllie Allé

• Hyllie Corner blir ett av signaturhusen i stadsdelen och här har precis en av fastighetens tre paradvåningarna på 147 kvadratmeter sålts för högsta pris hittills i Hyllie.

Läs mer om de sex byggherrarnas olika projekt i Hyllie här

Samt på respektive byggherres hemsidor.