Den typiska miljön för en hotellfoajé lyser med sin frånvaro när man kliver in i entrén från Stationstorget. Istället möts man av en stor lounge, med bar och brasseri som följs av en stor restaurang i bakgrunden. Quality Hotel View ska locka fler besökare än hotellgäster och är en mötesplats för alla.

- Här ska man kunna slinka in, äta en brunch på söndagar, ta en lunch eller besöka restaurangen på kvällstid, säger hotellets vd, Gerth Karlsson genom en intervju i Skånska Dagbladet.

Hotellet, som är Petter Stordalens femte satsning i Malmö, har också en affärsidé att skapa möten i en större mening. Quality Hotel View satsar på konferenser, i konkurrens med Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Här finns 21 möteslokaler och tusen konferensstolar. Tillsammans med MalmöMässan, Malmö Arena och Malmö Arena Hotel är Hyllie en svåröverträffad plats för möten och kongresser. De fyra verksamheterna samarbetar med sitt gemensamma erbjudande och marknadsför sig mot hela Europa under namnet Meeting Point Hyllie.

Med 16 våningar i hjärtat av centrumområdet erbjuder Quality Hotel View en magnifik utsikt över Söderslätt och Öresundsbron. Det finns en svit högst upp som kostar cirka 4500 kr per natt.

Quality Hotel View är den tredje etappen i fastighetsprojektet Point Hyllie. Sista steget och fjärde huskroppen blir en 110 meter hög kontorsbyggnad i 28 våningar som byggs kloss intill hotellet. The Point - Öresundsregionens högsta hus. Bygglovet är beviljat och byggstarten beräknad till sommaren 2016.


Reportage
"En stor hotellsatsning i Hyllie är logisk"
Grävskopan i jorden för Quality Hotel View i Hyllie
Här inreds Hyllies nya mötesplats


Läs mer
Quality Hotel View