text: Mirijam Geyerhofer
foto: Jesper Lindgren 

De specialchartrade bussarna gick kontinuerligt ut till Arenan från Gustav Adolfs torg och besökarna fick höra initiativtagaren själv berätta om utvecklingen av Hyllie - från åkermark till ett område som idag är både socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart. 

Status om skola och barnomsorg
När Percy Nilsson släppt av sina besökare på arenan möttes de av stora väggtavlor med bilder och beskrivningar av Hyllies utveckling de senaste tio åren. De som var intresserade av förskole- och grundskolefrågor kunde få höra status på skolläget i området via samtal på scen och även ställa frågor till representanter på plats och Magnus Alfredsson som är projektledare för Hyllies utbyggnad berättade om den spännande resan som Hyllie gjort. För gäster som var extra intresserade av omgivningarna anordnades guidade visningar i närområdet.

Virtuell och reell rundtur 
På plats i utställningshallen fanns information om både befintliga och kommande boendemöjligheter och aktiviteter i området och besökarna kunde ställa frågor och titta på planlösningar och detaljplaner. HSB hade en välbesökt monter och premiäranvände sig av sin utrustning för att erbjuda en virtuell rundtur i ett av sina bostadsområden. Parallellt anordnades rundturer till fots i området av medarbetare i Malmö stad. En annan monter som bjöd på något extra var mäklarbyrån Landgren som lämnat det traditionella mässgodiset hemma och istället bjöd på bubbel och snittar med räkor. 

- Det här är ett jättetrevligt event där det känns som att alla de viktigaste aktörerna är samlade och vi har fått väldigt mycket och bra kontakt med besökarna, sa Magnus Hansson som är ansvarig för företagets nyproduktion.  

Vad letar du information om under visningsdagen? 


hannapedersson.jpg

Hanna Pedersen, 26, Köpenhamn

- Vi letar efter en tvåa som vi kan köpa, så att min kille som är från Mexiko kan visa att han har en bostad i Sverige och får komma hit. Jag jobbar i Köpenhamn så det blir perfekt att köpa något i nyproduktion här. 

 mattiasgustavsson.jpg

Mattias Gustavsson, 44, Skivarp

- Vi funderar på att flytta till Hyllie men jag har precis kommit så jag har inte hunnit prata med någon än, men vi fick en karta när vi kom in, så det är ju en bra början!

 emmaassarsson.jpg

Emma Assarsson, 18, Hyllie

- Vi letar efter en hyreslägenhet till min bror som jobbar och inte kunde komma hit själv. Vi bor redan här, har bott här i 1.5 år och trivs jättebra.  

 annetteleander.jpg

Anette Leander, 50, Håkanstorp

- I dag är vi mest här för att titta, vi har redan köpt en lägenhet här i Hyllie faktiskt, men åt vår son. 

 jonlinden.jpg

Jon  Lindén, 38, Centrum

- Vi kollar på radhus, det känns fräscht med nybyggt. Nu bor vi i lägenhet inne i stan men tycker att det här är ett intressant område och det är proffsigt arrangerat i dag så vi kommer nog hitta massa information.

Fler bilder från dagen

Läs mer 
Aktuella bostadsprojekt i Hyllie