Första gången som Rapidus frukostmöte samlade nyfikna deltagare i Hyllie var 2010. Citytunnelns invigning väntade precis runt hörnet och det enda som egentligen var klart var Malmö arena. Men redan då var intresset stort för det ännu outvecklade centrumområdet.
- Två år senare, inför Eurovision Song Contest, hölls det andra Rapidusmötet här - då skapades en ny dimension av Hyllie, som besöksdestination, minns Magnus Alfredsson, projektledare för exploateringen i Hyllie som välkomnade deltagarna.

Och idag, ytterligare fyra år senare står Hyllie i full blom, kunde han konstatera. Bostäder, kontor, två hotell, en mässa, ett köpcentrum med stark dragningskraft, en vattenpark och ett badhus bland annat har vuxit upp runt Hyllie station, som nu är en kommunikationsnod att räkna med.
 
"Där finns väl bara rapsfält"
Pia Andersson, vd på Annehem Bygg & Projekt AB (Peabs fastighetsutvecklingsbolag för kommersiella fastigheter) fick ordet först och började med en titt i backspegeln:

- När vi fick markanvisningen 2005 var det inte direkt kö till fastighetskontoret om man säger så. Vi kämpade för Point Hyllies första spadtag som togs 2009 - på den tiden var det ingen visste vad Hyllie var. "Där är det väl bara rapsfält", sa folk. Idag får vi minst ett samtal i veckan från potentiella hyregäster.
 
Annhems Point Hyllie är det imponerande komplexet vid Hyllie stationstorg som består av tre huskroppar, med  butiker, kontor och hotell, och under första delen av nästa år börjar man bygget den sista byggnaden - som blir en skyskrapa.
 
30 meter högre än vattentornet
- The Point får 29 våningar och blir 110 meter högt och därmed Öresundsregionens högsta kontorshus. Kravet från Malmö stad var att huset skulle vara minst 80 meter högt och därmed högre än vattentornet.
 
På moderator Jan Wifstrands fråga om hur Annehem bidrar till hållbarhet i stadsdelen svarade Pia Andersson tvärsäkert:
 
- Vi bygger runt Citytunneln, det är hållbart. Vi har miljöklassade byggnader och har redan uppnått målet med 100 procent återvunnen energi med uppvärmningen. Sen ger hotellet många arbetstillfällen och bidrar med trygghet i området också - här är det tänt även klockan 23 på kvällen.
 
Pendling med problem
Efter Pia Andersson presenterades mötets andra talare:  Hermann Haraldsson, vd på näthandelskometen Boozt fashion. Boozt har över fyrtio danska medarbetare och såg potentialen i Hyllie som en del av Öresundsregionen när man valde att flytta in i kontorsbyggnaden eXlent.
 
- Hyllie är ett regionalt kraftcentrum. Vi är väldigt glada för bron. För våra medarbetare tar det lika lång tid att ta sig hit som det skulle gjort om de jobbat inne i centrum i Köpenhamn, sa Herman Haraldsson.
 
- Men om Hyllie ska fortsätta att utvecklas så måste passkontrollerna bort.
 
Långsiktighet, tålamod - och någon att se upp till
Dagens tredje talare Patrik Sylvegård, vd och sportchef i Malmö Redhawks, är känd för att ha tagit laget tillbaks till höjderna efter en lång berg- och dalbana. Han tillbringar långa arbetsdagar i Hyllie där laget har sin träningshall och konstaterade att Hyllie har lite att önska när det gäller just livet kvällstid, då området oftast är tyst, stilla och folktomt.
 
- Precis som när det gäller ett hockeylag tror jag på långsiktighet och tålamod när det gäller Hyllies utveckling. Jag tror att en stor utmaning för alla idag är mötet med människan. Vad vi i Redhawks kan bidra med är idrott och en kultur där man träffas. 
 
- Men snart står fler bostäder klara, då får du livet på kvällarna också, svarade Pia Andersson.
Idag består Malmö Redhawks till större delen av Malmötalanger, lokala hockeyspelare som rekryterats från ungdomsverksamheten till a-truppen. 
 
- Ungdomar vill ha någon att se upp till och idrotten är viktig där. Vi tittar just nu på ett csr-projekt där vi vill lära förstaklassare åka skridskor. Även om det inte räddar liv som simning gör så är det ett intressant projekt.