Det var många som njöt av det fina vädret, tog en fika, kopplade av i infocentrets solstolar, lyssnade till musikunderhållningen för dagen och försåg sig med information om Malmös nya stadsdel. Bland annat gavs guidade rundvandringar i området för den som ville få en uppfattning av hur det kommer att växa fram under de kommande åren.
Två nyheter presenterades även under dagen. Den kanske viktigaste - att Hyllie får en förskola och grundskola med internationell profil.
- En förskola för ett 80-tal barn ska vara klar 2013 i Peabhuset, berättar Matt McShane, som fanns på plats från Malmö stad för att svara på frågor om just skola och förskola.
- Förhoppningsvis kommer en skola så klar 2014, för elever från förskolan till årskurs 6. Och sedan 2015-16 ska det bli ett högstadium. Det kommer att gå cirka 450 barn på varje skola.
Dagens andra nyhet - den mer estetiskt gångbara - var att i den planerade Vattenparken skapas en generationsskog, där körsbärsträd kommer att planteras, som mor- och farföräldrar kan skänka till sina barnbarn.

Vilka var då besökarna? Ja, en blandning av framtida Hylliebor och människor allmänt intresserade av stadsutvecklingen i Malmö strömmade till under dagen för att träffa de byggherrar och aktörer som fanns på plats.
Här får du möta några av dem.

Varför besöker du Hyllie idag?


oppethus6.jpg

Mari och Johan Heidenberg Östholm
"Vi är nyfikna på området. Det verkar hända mycket kul och vi är intresserade på hur det ska byggas."


oppethus7.jpg

Per-Olof Iwars och Eva Mattsson
"Vi bor i närheten, vid Kulladal, och ville se vad som ska byggas. Barnen har flyttat ut och det är dags att tänka på annorlunda boende. Vi har samlat på oss informationsmaterial som vi sitter och tittar igenom nu."


oppethus8.jpg

Annika Goossen och Jan B Larsson
"Vi såg annonsen i tidningen och tog bussen hit. Vi har varit i området förut och gått på ishockey och andra arrangemang. Torget här tycker vi är fint och öppet."


oppethus9.jpg

Leif Cavinger
"Jag är ute och cyklar i det fina vädret och tog vägen förbi här. Jag bor i Annetorp och kommer nog att åka hit och handla på Emporia i framtiden och redan nu använder jag stationen."


oppethus10.jpg

Lars Johnsson
"Jag och min fru är här och tittar på bostäder. Läget är bra om man gillar sport och kommunikationen är bra. Man kan ta sig till Danmark, och så ligger Ringvägen nära så att man snabbt kan ta sig ut ur stan. Vi tycker att balkong och bra parkering är viktigt och just det finns ofta i nybyggda hus."


oppethus11.jpg

Dzemal Masic
"Jag bor i närheten och är intresserad av att kanske flytta hit i framtiden. Och så är jag intresserad av utvecklingen i byggbranschen. Jag studerar på yrkeshögskolan och vill veta hur man tänker förvalta dessa bostäder i framtiden."


oppethus12.jpg

Sofia Svensson
"Jag är bosparare i HSB och brukar gå på deras arrangemang och vill få reda på hur det går för deras bygge. Jag bor i Kroksbäck och pendlar till Köpenhamn och här skulle jag komma närmare tåget och det finns många affärer. Jag reser mycket och då är närheten till Kastrup bra, så att bo här skulle underlätta det mesta för mig."


oppethus14.jpg

Amin, Monia och Hakim Hasni
"Vi har bott fem år i Malmö, vid Söderkulla, och ett nytt attraktivt område är alltid intressant att titta på. En viktig faktor för oss om vi skulle bosätta oss här är närheten till Köpenhamn för vi har både kompisar och familj där."


oppethus15.jpg

Johanna Wadstein och Jakob Stenfelt
"Vi pluggar samhällsplanering i Lund och har blivit tilldelade Hyllie som projekt. Vi ska granska planförslaget och se om något kan förbättras. Men vi är såklart också här för att samhällsplanering är vårt intresse."