Skanska har i samarbete med reklambyrån Magisty i Malmö utvecklat en app, för Iphone och Ipad, som gör det möjligt att under pågående byggnation uppleva den färdiga kontorsbyggnaden. Med hjälp av appen kan kontorsbyggnaden upplevas i verklig storlek vilket ger en realistisk känsla av hur projektet kommer att gestaltas när det står klart.
- Appen är ett stort stöd i vårt försäljningsarbete när vi träffar hyresgäster som är intresserade att hyra våra framtida kontorslokaler i Hyllie, i Malmö. Att vara på plats och få en bild av hur kontoret kommer att se ut underlättar för många företag när de tar beslut om sina nya lokaler, säger Jessica Andersson, marknadsansvarig på Skanska Öresund.

Uppmärksammar nya innovativa produkter

Bakom priset står Bayerska Ministeriet för ekonomiska affärer, infrastruktur, transport och teknologi.
Utmärkelsen som delats ut till Magisty och Skanska avser kategorin "Smart mobile Award - Start-Up", för att ha tagit fram en unik produkt för bygg och arkitektbranschen.
Communication World Smart Mobile Award har två kategorier: Smart mobile Award - Business och så  Smart mobile Award - Start-Up - den som Skanska fick, som uppmärksammar nya innovativa produkter.

Dennis Rosinder, vd på Magisty, har tidigare kommenterat Skanska Öresund och app så här på hyllie.com:

"Det blåser vårvindar inom byggbranschen - en bransch som ibland förknippas med konservatism. För oss som skapar värden med ny teknik är det väldigt tydligt när stora jättar ser nya möjligheter för att nå ut och skapa förståelse för deras produkter. Just nu handlar det om att våga satsa och även för stora konventionella branscher gäller det att anpassa sig till nya tekniker. Inte för att följa trender utan för att långsiktigt skapa rätt förutsättningar för att hänga med i utvecklingen. Skanska Öresund är ett typexempel på detta och två ord sammanfattar deras inställning väldigt bra: nyfikenhet och positivism - ett ultimat utgångsläge för att skapa nya spelregler på marknaden."         

Se en film om hur appen fungerar.