Text Camilla Westemar & Urszula Striner

Det är dagen före premiären av Umami District (20 augusti). Flitens lampa lyser hos personalen till de flesta av de fem nya restaurangerna som öppnar i etapp två av Emporias nya foodcourt.

En blender ställs på plats hos Pita Pit samtidigt som råvarorna som ska fylla pitabröden börjar anlända.

Hos Ingela och Julia Tram på Hattori Hanzo vilar lugnet, de är väl förberedda för att ta emot premiärkunderna och har vanan inne eftersom de driver ytterligare tre restauranger i Umami District.

- Vi är redo, det ska bli roligt att möta gästerna nu, säger Ingela Tram och placerar ut locken på kärl som ska fyllas med japaninspirerad streetfood.

Ett urval för alla smaker
Marknadschef Christina Holst hejar igenkännande på innehavarna som lägger sista handen vid restaurangerna i det öppna landskapet. Fortfarande återstår en del fixande inför premiären som i pandemins tider inte blir riktigt den fest som Christina Holst sett framför sig.

- Jag hade stora planer för invigningen. Men nu är det som det är, och vi har fått tänka om och haft event och tävlingar i sociala medier istället.

- Framför allt är vi otroligt stolta över att vi kan öppna som planerat trots allt och att den andra etappen nu ger våra kunder totalt 13 restauranger att välja mellan, säger Christina Holst.

En tredje etapp
Planerna för ett nytt, större restaurangområde har pågått länge och den 5 mars togs väggarna som dolt den första etappen ner.

Totalt fyra restauranger och två nya ytor med sittplatser presenterades: lugna Arena där det går utmärkt att sitta och arbeta, och det livligare The Square som vetter ut mot butikerna.

Med de fem senaste tillskotten och nya, ljusa ytor, finns det nu totalt 800 platser att slå sig ner på.

- Jag hoppas att vi har skapat något med bredd och ett urval som våra kunder vill ha, oavsett om de kommer för att äta lunch, middag eller för att ta med sig mat hem.

- Nu planerar vi för den tredje och sista delen av ombyggnaden, men redan i höst välkomnar vi också Bronx Burgers som kommer att öppna bredvid Cubus på plan tre.

 

Fakta / Det nya matutbud
Här är nyheterna i Umami Districts nyinvigda andra etapp på Emporia:

Pita Pit - kanadensisk kedja som med Umami District öppnar sin andra restaurang i Malmö, den första ligger på Gustav Adolfs torg

Hooked - dansk fisk- och skaldjursrestaurang.

Hattori Hanzo - streetfood med smaker från Japan.

Two Monkeys - vegansk restaurang som först öppnade i Köpenhamn och nu flyttat över sundet.

La Baracca - mat från Italien och med systerrestaurang på Tivoli i Köpenhamn.