Lisa Appelqvist

Häromveckan avverkade radioprogrammet "P3 Din Gata" sin somriga dj-fest på Emporiataket. Senare i juli gör Sommarscen Malmö ett nytt nedslag på takparken när Malmös underhållningsikon Suuz Cronstam bjuder in till urban livemusik och ett intressant artistsamtal.

I år med Malmöstjärnskottet Shirin, r'n'b-sångerskan med den gyllene rösten som gör en paus i sin sommarturné för att hänga med hemmapubliken och Suuz under bar himmel.

Melodifestival, allsång och album
Shirin släppte sitt debutalbum "Almost lover" med singeln "Together we are weak" förra året, och har även framträtt med Timbuktus husband Damn! i finalen på Melodifestivalen, synts i TV4 Nyhetsmorgon och medverkat i Allsång på Skansen.

Plats på hemmascen och taket för "Suuz's Special Guest: Shirin", söndag den 28 juli klockan 19.

Yoga & zumba på takparken
Takparken på Emporia vann Scandinavian Green Roof Award 2013. Med sina 27 000 kvadratmeter anses den vara en av de största takparkerna i världen. Här får sedumklädda kullar, med inslag av vårlöksängar och böljande perennplanteringar, sällskap av enstaka större buskar.

En rofylld miljö för yoga med andra ord! Varje sommarfredag klockan 16.15, fram till och med den 30 augusti, går det att delta i Nordic Wellness yogapass uppe på taket.

För rofyllt? Men lika glädjefyllt? Då ska man kanske satsa på Nodic Wellness dansanta zumbapass till medryckande latinska rytmer istället. Varje tisdag klockan 18 till och med 27 augusti. 

Spiderman-universum
Inne på Emporia firas den stundande biopremiären av nya Spiderman-filmen, "Spider-man: Far from home", med ett helt Spiderman-universum.

Mellan 26-30 juni klockan 11-19 går det att testa en häftig hinderbanan med tunn lina, klättervägg, Spindelmannen-frågesport och en Virtual Reality-simulator där man ska fånga så många föremål som möjligt med sitt spindelnät.

På lördagen den 29 juni kan man dessutom träffa Spider-man i egen superhjälteperson!

När det är världspremiär för den redan kritikerhyllade "Spider-man: Far from home"? Den 3 juli. 

Skatepark & vattenlek
Det finns ännu mer som lockar i sommar-Hyllie. Kroksbäck Skatepark donerades av ledande skateboardmärket Vans för att ge Malmö en skejtarpark och tävling av världsklass. Liksom skejtarkulturen i stort är den öppen för alla, såväl proffs som nybörjare på rullbräda.

För den som söker svalka i sommarvärmen erbjuder istället Hylliebadet långa bassänglängder och vattenrutschkanor, medan lärande vattenlek väntar vid Kretseums spännande vattenstationer i Hyllie Vattenpark.