Tvärs över vägen är byggandet av Malmös nya familjebad i full gång. Några hundra meter bort ligger Malmö arena. Här finns ridklubb och det kommer anläggas en park - perfekt för joggingturen. Malmö stadion ligger inte heller långt bort.
- Det är ett fantastiskt område och det är speciellt roligt att vi bygger hyresrätter här. Vi följer HSB:s tradition och bygger yteffektiva lägenheter med moderna lösningar till rimliga hyror, sa HSB Malmös styrelseordförande Claes Caroli.

Grönt och bilfritt
Stefan Sandahl, nyproduktionsansvarig på HSB, ser fram emot att byggandet ska dra igång.
- Marktilldelningen har vi haft väldigt länge så det känns fint att nu kunna starta första etappen. Och det här konceptet känns roligt och bra.
HSB har jobbat hårt för att lyckas lägga parkeringsplatser under jord och på det sättet hålla ytorna fria från bilar och området grönt.
- Vi får se hur vi gör med innergårdarna men både utegym och pingisbord har diskuterats - för att anknyta till sporttemat, säger Stefan Sandahl.

128 000 kronor och 128 par skor
För varje byggd lägenhet skänker HSB 1 000 kronor till biståndsorganisationen We Effect (tidigare Kooperation Utan Gränser), som var på plats för att ta emot 128 000 kronor. Pengar som bland annat kommer att gå till en bostadskooperation för ensamstående kvinnor i Nicaragua.
Ulf Sterner från Veidekke tackade HSB sportsligt för samarbetet - genom att skänka 128 par fotbollsskor till Football for Life, som ger unga kvinnor i Sydafrika en möjlighet att stärka sin självkänsla.

Läs mer om HSB Sportsbyn.

Aktörsporträtt: HSB bygger för ett aktivt liv