Text Lisa Appelqvist

Han dök upp ordentligt på radarn i svenska "Idol" 2017. Sedan dess har rapparen och r'n'b-sångaren Abdul Nurhussains röstkvaliteter jämförts med världsartister som Usher och R Kelly.

Häromåret blev han signad av det norska musikkollektivet Nora Collective och i höstas släppte skåningen sin debutsingel "Konfetti" under artistnamnet Nor.

Hiphopprofil från Lund
Med sin känsla för ny och intressant urban musik har Malmös entertainmentdrottning Suuz Naffah snappat upp det svenska stjärnskottet. Den 7 augusti är Nor. huvudgäst i musiktalkshowen "Suuz's Special Guest". Evenemanget arrangeras på Emporias takpark som en del i Sommarscen Malmö klockan 19.00.

Övriga medverkande under kvällen är bland andra Lundarapparen och poeten Conakry, nominerad till både årets hiphop och årets musikvideo vid Manifestgalan 2018, och Hussni Aziz - sport-, stil- och spel-profil i radions "P3 Din Gata".

Zumba på taket
Heta rytmer ljuder faktiskt över köpcentrets takpark hela sommaren. För femte året i rad arrangeras det zumbaklasser uppe i Emporiaparken.

I år är det gymmet Nordic Wellness som tillsammans med Emporia bjuder in till träningspasset där dans kombineras med fitness och aerobics.

Varje tisdag till och med den 31 juli skakas det loss uppe på taket till latinamerikanska rytmer.

Teaser
• Se Abdul Nurhussains "Halleluja-moment" inför och under audition i "Idol 2017" här.
Se Conakrys nominerade musikvideo "Schaber (Mohave)" i regi av Christofer Nilsson här.