Kontorshuset eXlent Hyllie får en framskjuten placering vid Hyllie Boulevard. Den spolformade byggnaden har med sin volym en tydlig riktning och rörelse och tillsammans med den skimrande fasaden hoppas man på ett nytt landmärke för Hyllie. Inflyttningen sker i april 2016, men redan nu har NCC hittat hyresgäster till i stort sett alla utrymmen.

- Det blev nyligen klart att Boozt.com hyr två hela våningsplan. Därmed är det bara restauranglokalen i bottenplan, samt halva plan 8 som fortfarande är ledigt, säger Fredrik Johansson.


NCC:s regionkontor till Hyllie

NCC har idag sitt regionkontor centralt i Dockan. När eXlent blir klart flyttar man hela verksamheten dit och upptar därmed 2 800 kvadratmeter.

- Vi har suttit sju år i Dockan nu och det är dags att vi flyttar på oss. Samtidigt vill vi leva som vi lär och därför passar det oss alldeles perfekt att flytta in i toppmoderna lokaler i ett av Malmös framtidsområden.

NCC bygger alltid sina fastigheter enligt BREEAMs certifieringsstandarder och eXlent Hyllie uppnår den näst högsta nivån Breeam Excellent, vilket bland annat innebär höga krav på energiåtgång, materialval, avfall och arbetsmiljöfaktorer som ljusinsläpp, luftkvalitet och kommunikationsmedel.

 

Fasad som sticker ut

Men eXlent har två andra faktorer som gör att byggnaden sticker ut: fasadbeklädnaden och takterrassen.

- Vi kommer att täcka hela fasaden i speciella keramiska plattor som bränns i Spanien. De har en alldeles fantastisk lyster som gör att fastigheten med dess läge framför Malmömässan kommer att glimra i solen när man kommer från Öresundsbron, säger Fredrik Johansson.

För husets invånare kommer nog takterrassen på nionde våningen att vara en stor del av vardagen. Terrassen kommer att få en livlig grönska, gott om sittplatser och är öppen för alla hyresgäster som kan njuta av en milsvid utsikt över hela Malmö med omnejd.

- Och den lägre delen av huset kommer att ha solpaneler och sedumtak.

 

Söker medveten restauratör

Boozt.com, NCC, Zumbotel Group och Human Entrance är de klara hyresgästerna. De enda återstående lediga ytorna är alltså halva plan 8 (224 kvadratmeter kontor) - och så restaurangen i bottenplan. Där letar NCC efter en restauratör med ett medvetet koncept.

- Vi vill ha in någon som erbjuder hög kvalitet. Restaurangen är 184 kvadratmeter stor och konceptet ska ligga i linje med resten av byggnaden. Det ska finnas bra luncher och möjligheter för oss att få catering och andra samarbeten, säger Fredrik Johansson.

- Och nu när vi har i stort sett alla 450 arbetsplatserna fyllda så tror vi att intresset kommer att vara stort.

 

Läs mer om eXlent här.