Mässrestauranger i Malmö är utvald restauratör på MalmöMässan. Här driver företaget två restauranger med möjlighet till fest och konferens samt ett antal pop-upserveringar som skapas unikt inför de olika arrangemangen ute på mässområdet.

Med tävlingsrätten "Ängamat 2015" vill Daniel Pembert förmedla naturliga svenska smaker i modern tappning. Ängamat 2015 kombinerar algrimmad sejrygg, pepparrot, citron och krasse, KRAV-märkt lättrökt blåmussla, krispig mousseline, sotad vitlöksemulsion, äggkräm, tempererad krasseolja och vinägerrostad mandel.

I år avgörs semifinalerna den 14 oktober i Halmstad och den 24 oktober i Borlänge. Dessutom en sista chansen-deltävling den 11 november i Umeå, innan det är dags för finalen av Årets Kock 2015 i Göteborg den 5 februari.

Daniel Pembert har tidigare kammat hem fler prestigfyllda utmärkelser. Tidigare i år vann han silver i Årets Sous vide-kock 2014 och i fjol utsågs Mässrestauranger i Malmö till Årets Smakrikets Företagsrestaurang under hans och souschef Linus Löfdahls ledning. Daniel Pembert blev förra våren även antagen som en av medlemmarna i Skåne Kulinar, där han fick högsta poäng vid uttagningen på Grand Hotel i Lund. Under de kommande 4 åren väntar mat-VM 2014 och Mat-OS 2016 där Daniel kommer att arbeta med det varma köket.

Läs mer:
MalmöMässan