text Lisa Appelqvist

Visste du att Malmö är Sveriges inofficiella gaminghuvudstad? Här produceras några av de största spelen i världen, utvecklare och e-sportproffs flyttar hit och Malmö arena har varit värd för megaevent som Dreamhack Masters.

När Emporia för första gången ordnar en gamingvecka så gör man det med råge!

Turneringar och proffsmatcher
Gaming- och e-sportcentret Inferno Online poppar upp på Emporia med en massa prova på-spel. Passa på att prova på favoriter och nyskapande spel och tävla i turneringar för spel som "Fortnite", "CS:GO", "FIFA", "NHL", "Bloodhunt" och "Valorant".  

Dessutom blir det derby när e-sportare från MFF och Malmö Redhawks drabbar samman!

Se MFF:s FIFA-lag Zakarias "Zacke" Johansson & Tom "Dyzig" Johansson samt Malmö Redhawks NHL-lag Henrik "Eken45jr" Eklund och Johan "Lehmannens" Lehmann mötas i The Challenge - två spännande showmatcher i "FIFA" och "NHL". 

The Gaming Studio och föreläsningar
Under helgen kan besökare mingla med representanter från spelbranschen, träffa sistaårselever från speldesignskolan The Game Assembly och spelutvecklarföretaget Sharkmob i rekryteringszonen. Inferno Online håller även i ett par livepoddar samt föreläsningar om e-sport, idrottspsykologi, prestation och välmående tillsammans med Association of E-sport Psychology.

AEP har även drop in-rådgivning med sina idrottspsykologiska rådgivare under samtliga dagar.

Världsnyhet
E-sport- och gamingdagarna gästas även av smått legendariska speldesignern Danial Rashidi hos Malmöbaserade Sharkmob. Spelutvecklarbolaget passar även på att presentera sin senaste världsnyhet - spelet "Vampire: The Masquerade - Bloodhunt"!

Du som besökare kan också passa på - att göra en god gärning. På plats finns en donationsstation där man kan lämna in sina gamla spel som sedan doneras till barn som inte har råd med spel.

Alla aktiviteter och föreläsningar under gamingdagarna är gratis. För att inte riskera missa något, se det detaljerade programmet med hela utbudet och alla tidpunkter, här!