Text Camilla Westemar & foto Urszula Striner

Det är en jämn ström av besökare i det lilla mässtältet, både av allmänt nyfikna som ser sig omkring, och mer målmedvetna besökare som söker ett framtida boende.

De flesta lämnar mässan med folder och karta i handen och kanske nya bostadsdrömmar om ett liv i Hyllie.

Ernesto Pineros och Ada Hernandez bor sedan tre år i Hyllies södra del, med utsikt mot Hyllievångsparken. Men det de vill ändå se sig om efter alternativ.

- Vi är nyfikna på nya projekt och gillar Hyllie med sin närhet till allt, säger Ernesto Pineros.

Flexibla kvadrat
Ännu är det bara JM:s projekt Hyllie Bro som sträcker sig mot himlen i Hyllieäng, ett helt nytt område alldeles söder om Hylliebadet som nu börjar ta form.

Det är byggbolagets sjätte projekt i Hyllie och det första enligt konceptet "Smarta kvadrat". Det är snart dags för den första inflyttningen och i början av november har de sista flyttlassen gått till de 56 lägenheterna.

Jenny Hylén, mäklare från Våningen & Villan, berättar om de flexibla lösningarna som ger ett boende som går att anpassa efter behov.

- Med förutsättningar att ändra till exempel en trea till en fyra kan man växa långsamt i lägenheten och anpassa den efter hur livet förändras. Kanske växer familjen eller så behövs det ett extra rum för kontor.

Fortsatt sug efter Hyllie
Fastighetsbolaget Trianon har påbörjat sitt första projekt i Hyllie - 73 hyresrätter i varierande storlek och tre verksamhetslokaler vid det planerade torget i Hyllieäng, två av dem restauranger.

- Vi har sökt investeringsstöd för att få lägre hyror men än kan vi inte ange hyreskostnaderna. Men just nu tar vi emot intresseanmälningar och planerar för inflyttning sista kvartalet 2023, säger uthyrningschef Karin Appehl.

Fantastiskt utsikt
Bostadsrättsföreningen med det passande namnet Bada - med sin placering närmast badhuset - byggs av Ikano Bostad och ska innehålla totalt 76 bostadsrätter. Från ettor på 29 kvadratmeter till femrummare på 107 kvadratmeter.

Förtursförsäljning pågår och efter sommaren presenteras ett uppdaterat säljunderlag.

- Från tionde våningen blir det en fantastisk utsikt eftersom man kommer att se över Sportbyn mittemot, säger säljledare Anna Jermander som ser ett fortsatt stort intresse för Hyllie.

- Vi har redan 300 intresseanmälningar så suget efter bostad i Hyllie består, säger hon.
Det femte projektet på Hyllieäng är BoKlok som ska byggas ut mot Inre ringvägen med 40 bostadsrätter och nio radhus med trädgård.

Fasad med karaktär
Minibomässans utstickare, MKB:s 105 nya hyreslägenheter, byggs intill Citygross i den östra delen av Hyllie, med den så uppskattade närheten till allt från grönområden och kommunikationer till shopping och rekreation. Bojan Tubica, uthyrare nyproduktion:

- Kvarteret Magne blir mer kreativt med en fasad med karaktär och bland annat 2,5- och 3,5-rummare för ett flexiblare boende. Många jobbar hemifrån mer och kan behöva ett extra utrymme för ett arbetsrum till exempel.

Beräknad inflyttning i MKB:s fastighet är vintern/våren 2023.

"Bara sport, bara sport, bara massor ut av sport"
Det sjöng humorgruppen Galenskaparna och After Shave i sin fyndiga text till Sportextras välkända signaturmelodi. Och massor av sport var det inne på köpcentret Emporia samtidigt som Minibomässan arrangerades på torget utanför.

Sportveckan på Emporia innehöll allt från liveintervjuer med skånska sportprofiler, till familjeaktiviteter, träningspass och orientering i huset. Uppträdde gjorde bland andra fotbollsfreestyleartisten Philip Warren Gertsson.

Philip började trixa med bollen sedan 2006 och har sedan dess förtrollat världen med sina snabba fötter och stora fokus, både i världsmästerskap och på uppvisningar.

• Läs mer om de olika bostadsprojekten i Hyllie under fliken "Bostäder".