Emporia är Sveriges första miljöcertifierade köpcentrum enligt BREEAM och tar ett helhetsgrepp på miljö och hållbarhets frågor som rör energi, transport, vatten, avfall och ekologi.

Umärkelser
Emporia är en av Europas mest ansedda köpcentrum, som sedan öppnandet fått löpande utmärkelser.

I oktober 2013 utsågs Emporia till World's Best Shopping Center i World Architecture Festival i Shanghai. Emporia vann även MIPIM Award 2014 och MAPIC Award 2014 i Cannes, samt vara finalist i ICSC Shopping Center Award 2014 i Istanbul. I september 2013 tilldelades Emporia också Scandinavian Green Roof Award för sin takpark. I november 2013 vann Emporia ett pris för dess ljud strategi på Audio Brand Awards i Moskva och en Red Dot Award för belysnings design i Berlin 2014. Emporia har också uppmärksammats för sin marknadsföring, och fick ett guld och ett silver i ICSC Solal Marketing Awards i London i 2013, och var finalist 2014.

I korthet
Öppnade: oktober 2012
Byggherre: Steen & Ström
Arkitekt: Wingårdhs
Parkeringsplatser: 2 700
Miljöcertifiering BREEM, Very good

Mer om Emporia här

LÄS MER

Smakresa jorden runt i Emporias Umami district

Emporia laddar för framtiden - med mer mat och hopp om biograf

Klartecken för biograf på EmporiaSteen & Ström är ett internationellt företag som driver 34 köpcentrum i Skandinavien, varav sex i Sverige. Steen & Ström ägs av det franska köpcentrumbolaget Klepierre (56 procent) och den holländska pensionsfonden APG (44 procent).

www.steenstrom.se