I anläggningen finns en 50-metersbassäng som går att dela till två 25-metersbassänger och två undervisningsbassänger. Här finns även ett familjebad med två större vattenrutschkanor, en kortare pist med en brant sluttning samt två små rutschkanor för de allra minsta barnen.

För äldre barn och ungdomar finns hopptorn (tre meter), svikt, uppblåsbara hinderbanor, vattenvolleyboll och vattenlekar som regelbundet hålls av badvärdarna.

På andra våningen finns gym, gruppträningssal och en relaxavdelning för vuxna med olika sorters bastu, kallpool och två varmpooler, varav den ena är placerad utomhus.

Några kvällar i veckan erbjuds aufgussbastu och varje månad hålls en Wellness evening. Hylliebadet erbjuder en variation av olika grupp- och vattenträningspass och är en komplett friskvårdsanläggning där man kan ha roligt, motionera och koppla av.

Det finns ett kafé, med en del inne i badet och en ut mot foajén, som serverar enklare rätter med fokus på ekologiska och rättvisemärkta varor.

Hylliebadets verksamhetsyta är 7 000 kvm och badet har över 300 000 besökare per år. Hela anläggningen är tillgänglig för funktionshindrade och badets personal är HBTQ-diplomerade.

Byggherre är Malmö stad (Stadsfastigheter) och verksamheten drivs av Fritidsförvaltningen. Badet är ritat av PP Arkitekter och byggt av NCC.

Ambitionen har varit att bygga Sveriges mest energisnåla bad där stort fokus har lagts på energieffektiva lösningar. Byggnaden har ett välisolerat klimatskal och värme återvinns från både vatten och luft. Hylliebadets tak är försett med 700 kvm solceller och kloret som används i den moderna vattenreningsprocessen tillverkas på plats. Varje bassäng har ett eget vattenreningssystem.

 

Reportage
Badhus i Hyllie
Nya bud om Hyllies framtida bad
Hyllie får sitt framtidsbad
Arkitekter tävlar om att rita Hyllies badhus
Flera framsidor av Hyllies nya bad
Samlat simtag blir Malmös nya bad
Bostäder ska byggas vid nya badhuset
Spaden i marken för Hyllies efterlängtade familjebad
Hylliebadet - med något för alla
Hylliebadet redo för plask och sim
Vattenhålet - även för landkrabbor


Externa länkar
Hylliebadet
Följ Hylliebadet på facebook