Interaktiv utställning
Flera tusen besökare upplever den inspirerande och interaktiva utställningen varje år. Här får besökarna lära sig om det urbana vattnets kretslopp, men även om avfall, energi och utmaningar i hållbar stadsutveckling.

Barn, ungdomar och vuxna, från grund- och gymnasieskolor, vuxenutbildningar, SFI, universitet, föreningar och kollegor i branschen, kommer till Kretseum för att diskutera och fundera över sin egen roll i samhället. Samtidigt får besökarna inblick i hur olika viktiga samhällsfunktioner fungerar i deras närmiljö.

VA SYD har tagit fram utställningens innehåll i samarbete med Malmö stad, E.on och Sysav för att ge en så holistisk bild som möjligt av stadens hållbarhetsarbete.

Kretseum är vanligtvis inte öppet för allmänheten, bokning i förväg krävs, men håll utkik i sociala medier och på vår hemsida för speciella evenemang när vi slår upp portarna för alla.

Vattenparken
Intill Kretseum ligger Hyllie Vattenpark. Vattenparken är ett viktigt inslag i Hyllie, en grön lunga mitt i centrum och uppförd efter ett koncept framtaget av VA SYD och Malmö stad. Här finns mängder av körsbärsträd, grönska och men även pedagogiska vattenupplevelser och stationer av både sinnlig och experimentell karaktär.

Hyllie Vattenpark är en allmän plats, öppen dygnet runt. Vattnet i parken är påslaget från början av april till slutet av oktober. Håll koll på vår hemsida för exakta datum och eventuella driftstörningar i parken.

Idén om att bygga Kretseum uppkom i samband med att Hyllie vattentorn skyddsklassades och därmed stängdes för besökare. VA SYD:s medverkan i Hyllie klimatkontrakt och ambitionen att bibehålla en besöksverksamhet ledde till uppförandet av kunskapscentret.

LÄS MER

Kreativa ÅterSKAPA blir en del av kretsloppscentret Kretseum

Mer om Kretseum - Kretslopp och Kunskapscentrum här

Mer om Hyllie Vattenpark här