Kvarteret Ask 2
I kvarteret Ask 2 står 82 hyresrätter färdigställda och inflyttade om 1-4 rum och kök med ytor från 32,5 kvm upp till 84.

Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats och 5 års medlemskap i bilpool. Som första hyresvärd i Sverige har Lustgården försett sina hyresgäster med kyla (klimat) i samtliga lägenheter sommartid.

Husen har en inre och yttre gård med varierad karaktär. Parkering finns i grannfastigheten, P-huset i söder, där även bilpool finns.

 • Inflyttning: september 2016
 • Arkitekt: Arkitekthuset
   

Kvarteret Uller 1
I november 2015 påbörjade Lustgården ytterligare ett byggprojekt vid Hyllie allé. Här uppfördes 38 hyresrätter, vilka också kännetecknas av genomtänkta planlösningar, högkvalitativa materialval som ekparkett och högblanka HTH-kök, helkaklade badrum samt balkong eller uteplats.

Kyla (klimat) ingår i lägenheterna sommartid. Utemiljön har fått ätbart tema med allt från ramslök till smultron, och samtliga boende i Uller 1 har tillgång till en mobil odlingslåda.  

 • Byggstart: hösten 2015
 • Färdigställt: 2017
 • Arkitekt: Arkitekthuset. 

Uthyrning och intresseanmälan
Boplats Syd


Kvarteret Uller 2
Uller 2 består av 51 topprustade och klimatsmarta bostadsrätter. Solcellsanläggning på taket tillsammans med berg­värme ger en mycket bra driftsekonomi, vilket föreningen har glädje av under lång tid framöver. För bästa inomhusklimat har huset klimatkyla. Hela byggnaden certifieras enligt Miljö­byggnad nivå Silver.

Lägenheterna är ljusa och rymliga med fönster som går ända ner till golv och varje bostad har balkong eller uteplats. I många lägenheter finns två balkonger. På innergården finns naturliga mötesplatser för kvarterets alla boende.

 • Byggstart: hösten 2015
 • Färdigställt: 2017
 • Arkitekt: Arkitekthuset 
   

Reportage
Möt Hyllies aktörer - Lustgården
Familjen som brinner för Hyllie 
Nytt P-hus kan ge lägre bostadshyror

 

Lustgården är en familjeägd koncern, som bygger och förvaltar bostäder och lokaler. Företaget startade i Jönköping 1985 och är fortfarande verksamma där. I delägda bolag bygger Lustgården även bostäder i Stockholm och Malmö.