I Hyllie Gärde uppförs allt ifrån yteffektiva smålägenheter och vindslägenheter för de mindre hushållen, till rymliga 3:or och 4:or för till exempel barnfamiljer. Alla bostäder har egen mini-balkong, balkong eller uteplats.

På markplanet kommer det förutom City Gross även att finnas ett stort parkeringsgarage med bilpool och laddningsstation för elbilar. 

Då hyresrätterna byggs ovanpå matbutiken och garaget hamnar det första våningsplanet med bostäder mer än sex meter över gatan. Det ger rikligt med ljusinsläpp i lägenheterna och minskad insyn som följd.

Den upphöjda och privata innergården har stora gräsmattor, gott om grönska och lekplatser för barnen. På innergården kommer det att finnas digitala skärmar som visar aktuella tider för kollektivtrafiken. 

Hyllie Gärde blir ett bostadskvarter i varierande arkitektur och höjd. I sydöstra hörnet tronar kvarterets punkthus elva våningar högt. Innergårdens gårdslängor kommer att bli tre våningar höga. Resten av hyresrätterna fördelas i lamellhus på mellan fyra och fem våningar som ramar in hela kvarteret och den gröna innergården.

  • Byggstart hösten 2018
  • Inflyttning planeras till 2021
  • Arkitekt: Lindberg Stenberg

Mer om Hyllie Gärde här

LÄS MER

Spadtag för stort hyresrättskvarter - sista etappen i Hyllie centrum

 

Magnolia Bostad utvecklar nya boenden, såväl hyresrätter som bostadsrätter, vårdboenden, hotell och studentboenden i attraktiva lägen i Sveriges tillväxtorter och regionstäder. Magnolia Bostads aktier är noterade på Nasdaq Stockholm. Läs mer om oss och våra projekt på www.magnolia.se