Dungen ligger i närheten av Hyllie station med ett fantastiskt skyltläge mot både Arenagatan och Hyllie Allé. Inne i entréplanets atrium växer träd ur ett golv av mossa, överkorsad av träbeklädda gångbroar för att skapa en grön och levande miljö.

Inspirationen till trädplanteringen kommer från en gårdsbildning med grönskande trädgård som tidigare fanns på platsen. Atriet är husets självklara hjärta som glödande varmt lyser upp i Hyllie kvällstid.

Dungen är grönt i flera bemärkelser. Med fokus på hållbarhet är huset certifierat med Miljöbyggnad Guld. Interiören genomsyras av hållbara och tåliga material som åldras vackert.

Väggarna i atriet, liksom den öppna spiraltrappan, är beklädda med smala ribbor och i entréplan ligger slipad gatsten som förstärker utomhuskänslan. Även i kontorsmiljöerna finns inslag av trä för att skapa en varm och naturlig känsla.

Fastigheten har sex våningar och ett underjordiskt parkeringsgarage i två plan. Markplan domineras av ytor för butiker, restauranger och service. På tredje och femte våningen har hyresgästerna generösa terrasser och en tilltagen rumshöjd som ger ljusa arbetsytor.

Dungen är ett medvetet bidrag till en varierad och vacker stadsbebyggelse i Hyllie. Fasadens två olika uttryck har en veckad form som ger spännande skuggeffekter. Mot Hyllie Allé i norr en glasfasad med generöst ljusinsläpp, på övriga sidor en ljus plåtfasad.

Kontorshusets höga arkitektoniska kvaliteter prisades med Malmö Stadsbyggnadspris 2019. 

I korthet

• Byggherre: Wihlborgs Fastigheter AB

• Arkitekt: FOJAB Arkitekter

• Certifiering: Miljöbyggnad Guld

• Yta: 9 000 m2

• Byggstart: Q1 2017

• Färdigställande: Q2 2019

• Utmärkelse: Vinnare Malmö Stadsbyggnadspris 2019

Läs mer: Dungen årets vinnare av det stora Stadsbyggnadspriset

www.wihlborgs.se

Wihlborgs utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn.